Eden of Beauty Noordwijk

Waarom zou je een natuurlijke deodorant gebruiken?

Geschreven door Schoonheidsspecialist en Orthomoleculair Therapeut Shirani Ramlal

Deodorant Eden of Beauty

De voornaamste reden dat men een deodorant wil gaan gebruiken is omdat we lekker fris willen blijven gedurende de dag. Niet willen stinken. Ik zeg altijd, maar vers zweet stinkt niet! Het zijn namelijk de oude bacteriën die ervoor zorgen dat je lichaam onaangename geurtjes kan achterlaten. Heb je snel last van onaangename geurtjes? Trek dan niet een gedragen T-shirt aan, ook in kleding kan een ongewenste geur blijven hangen. Neem je dagelijks een douche? In principe hoef je dan niet bang te zijn dat als je transpireert op een dag, dat die onaangename geur zich ook laat ruiken. Bij een dagelijkse douche heb je niet te maken met de oude bacteriën die zijn achtergebleven op je lichaam. 

 

Anti-transparant: Wat ik mij afvraag, waarom wil men een anti-transparant in de deodorant? Bedenk dat het lichaam zo functioneert dat het soms nodig is om te zweten! Waarom wil men dit dan gaan blokken? Want dit is wat een anti – transparant doet. Door zweten raak je gifstoffen kwijt uit je lichaam en tevens gebruikt je lichaam transpireren om het op de juiste temperatuur te houden. Door de poriën te blokken kunnen je zweetklieren geen vocht meer uitscheiden en verstoor je dit proces. 

 

 

Gebruik je (nog) geen natuurlijke deodorant? Bedenk dan dat bij veel deodoranten stoffen zijn verwerkt die voor gezondheidsproblemen kunnen zorgen. Denk hierbij aan een verstoring van de hormoonhuishouding en (borst)kanker. De stoffen die vaak gebruikt worden en nadelige effecten geven zijn aluminium, parfum, alcohol, parabenen of andere chemische conserveringsmiddelen. Je kan er ook voor kiezen om niets te gebruiken, beter voor je gezondheid en beter voor het milieu. Go Natural!

 

In de praktijk hoor ik vaak cliënten die klagen over rode, brandigere en geïrriteerde oksels. Er wordt vaak gedacht dat dit komt door het scheren en zo komen zij bij mij terecht voor het ontharen/harsen. De cliënten merken dat het wel beter gaat maar het probleem niet wordt opgelost totdat men om advies vraagt. Als ik dan vraag wat voor producten gebruik je en hoe verzorg je je oksels? Dan is dit vaak een product met alcohol wat de huid ontzettend irriteert. Ga je dan ook nog eens scheren, is het niet zo gek dat je huid hier dan niet blij mee is. Gebruik daarom nooit een deodorant met alcohol of andere stoffen die hierboven zijn genoemd. 

 

 

Aluminium is de meest bekende stof in een deodorant die je liever niet in je cosmetica wilt hebben. Maar waarom dan niet? Verschillende onderzoeken hebben al aangetoond wat aluminium voor schadelijke effecten kan hebben voor de gezondheid. Zorg daarom als je een deodorant wilt gaan gebruiken dat dit zonder aluminium is. 

 

 

Parabenen zorgen ervoor dat een product langer houdbaar is. Als dit in je cosmetica is verwerkt zorgt het ervoor dat het product niet gaat ruiken, gaat klonteren, van kleur of  van structuur veranderd. Ook hierbij is aangetoond dat dit stofje kan zorgen voor een verstoring van de hormoonhuishouding. Vind je dit je gezondheid waard dat de parabenen in je cosmetica product zit verwerkt? Ik in elk geval niet. 

 

Parfum kan net zoals alcohol zorgen voor een geïrriteerde huid. Vaak is de parfum niet van een natuurlijke bron maar synthetisch nagebootst wat zorgt voor rode, brandigere of geïrriteerde oksels. 

 

Lief zijn voor je lichaam: bij je oksels zitten grote lymfeklieren die heel hard aan het werk zijn om bacteriën en virussen onschadelijk te maken en zo ook afvalstoffen af te voeren. Bedenk daarom goed wat jij elke dag op je oksels smeert. 

 

Lief zijn voor de natuur: ten eerste zijn alle (cosmetica) deodoranten die een spuitbus hebben slecht voor de natuur! Naast de verpakking die schadelijk is, zijn ook de ingrediënten schadelijk. Bij het gebruik hiervan komen schadelijke drijfgassen en oplosmiddelen vrij. Dit zijn vluchtige organische stoffen die medeverantwoordelijk zijn voor smogvorming en hiermee het milieu schaden. Ben je ook een liefhebber van de natuur en draag je graag een steentje bij voor een beter milieu? Koop en gebruik deze producten dan niet meer. Het is voor mij als vrouw en als schoonheidsspecialist soms een uitdaging, maar ik ben mij ervan bewust, hoe minder cosmetica producten ik gebruik, hoe minder schadelijk dit is voor de natuur. Doe je mee? 

 

100% natuurlijk & bio gecertificeerd: Wil je toch graag iets gebruiken onder je armen? Wat niet je zweetklieren blokkeert maar de zweet productie in balans houdt en zweetgeurtjes neutraliseert? Dan is mijn advies ga voor een natuurlijke deodorant. Ik werk in mijn praktijk met de deodorant van Officina Naturae en dit is bio gecertificeerd. Dit betekent dat dit een 100% natuurlijk product is. Een certificaat krijg je niet zomaar, hier zijn strenge regels en eisen aan verbonden. Ook is er aan de verpakking gedacht. Geen drijfgassen, maar een roller. Verkrijgbaar in 2 verschillende geuren namelijk de iets zoetere Garden Bloom (populair onder de dames) en de wat frissere Sea Wave (populair onder zowel de dames als heren) voor een leuke prijs namelijk €11,50 voor een 50 ml. Bestel via http://www.EdenofBeauty.nl

 

Wat is jou je gezondheid waard?

More
articles